DIERFYSIO EEMNES

Na 34 jaar fysiotherapeut te zijn, wilde Marianne iets nieuws. In 2006 is zij begonnen met een opleiding tot Dierfysiotherapeut, met in 2008 als gevolg: een start als eigen ondernemer in Dierfysiotherapie.

Marianne Krediet: “DEC Nederland is een klankbord en denkt mee over mijn organisatie”

Uniek

Dierfysio is uniek omdat fysiotherapie voor dieren nog niet veel voorkomt en onbekend is. De opleiding/specialisatie is opgezet in 1992 en het is een vak in opkomst. Ook dierenartsen sturen steeds meer dieren door naar Dierfysio. Tot nu toe doen de meeste specialisten dierfysiotherapie voor ‘erbij’. Het is dus meer hobbymatig. Ik ben een van de weinigen die het fulltime in praktijk brengt.

Fysiotherapie voor dieren is vergelijkbaar met fysiotherapie voor mensen. De opleiding die hiervoor gevolgd kan worden, is niet voor niks een specialisatie na de opleiding fysiotherapie voor mensen. Dierfysio behandelt onder andere  paarden, honden en katten. Als de dieren slecht lopen, pijn aan de spieren hebben, verlamming of een ongeluk hebben gehad is dierfysiotherapie een uitkomst. Door te masseren, oefentherapie uit te voeren of gebruik te maken van bepaalde apparaten kunnen de blessures worden verholpen. Ik gebruik veel chiropractie waardoor de wervels weer los komen. Bij dieren gaat het herstel door fysiotherapie sneller dan bij mensen. Na één behandeling is er vaak al resultaat.

Moeite

Bij het opzetten van Dierfysio liep ik vooral tegen de onbekendheid van het vak aan. Ik moest veel moeite doen om mensen te overtuigen. Daarom heb ik mensen vragenlijsten laten invullen over Dierfysio, om te achterhalen wat ze er al van wisten. Hieruit bleek dat onder paarden eigenaren meer bekendheid was. Vooral de bekendheid onder hondeneigenaren moest dus worden aangepakt! Om dit te doen ben ik op een aantal beurzen gaan staan, onder andere Animal Event, en heb ik presentaties gegeven over de symptomen wanneer honden en paarden in aanmerking komen voor dierfysiotherapie.

Voor de marketing heb ik een blog aangemaakt waar ik onder andere vertel over behandelingen en ontwikkelingen bij dieren die bij mij fysiotherapie volgen. Ook op Twitter en Facebook ben ik actief. Ik krijg hier veel reacties op. Dit jaar gaat het steeds beter met Dierfysio en de klanten beginnen er met anderen over te praten. Ook door doorverwijzingen van de dierenarts komen er steeds meer klanten bij.

Ambities

Ik wil graag een grotere doorstroom van klanten. Dit jaar begin ik voor het eerst fulltime met Dierfysio en stopt ik met fysiotherapie voor mensen. Ik wil graag volledig voor één ding gaan. Door mij meer te specialiseren hoopt ik meer klanten te trekken. Dit doe ik door cursussen te volgen voor meer verdieping en kennis van Dierfysio.

Marianne en DEC Nederland

Bij DEC maak ik gebruik van de diensten Financieel en Bedrijfsadvies. Alleen een boekhouder vond ik te weinig want ik wilde ook graag advies over zaken als marketing en dergelijke. Omdat ik een zelfstandig ondernemer ben zonder personeel wilde ik graag een klankbord dat mee zou denken over de organisatie. Dat heb ik bij DEC Nederland gevonden. Als het niet goed gaat met de organisatie word ik op tijd gewaarschuwd en ook als het iets beter kan wordt direct contact opgenomen. DEC is de juiste gesprekspartner die ik nodig heb.

In het begin waren er veel contactmomenten om te achterhalen waar problemen lagen. Ook is er een begroting gemaakt voor de komende periode waardoor ik zelf ook inzie en begrijp als er iets mis gaat of als het juist goed gaat. Kortom, ik ben zeer tevreden over DEC en mijn organisatie is langzaam maar zeker aan het groeien.

Bezoek voor meer informatie Marianne haar website: www.dierfysio-eemnes.nl/