HENSEN BOUW BV TE BUSSUM

In december 2012 is Nick begonnen met “Hensen Bouw”. Een bouwbedrijf voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Hensen-Bouw verzorgt bouwwerkzaamheden van A tot Z.

Nick Hensen: “DEC is eveneens een jonge, dynamisch en persoonlijke onderneming”

Hensen Bouw

Vanuit een functie als bouwbegeleider bij een bouwadvies bedrijf heb ik in december 2011 de stap gezet naar het eigen ondernemerschap. Hensen-Bouw is een jonge en dynamische onderneming die middels een commercieel vast samenwerkingsverband kan beschikken over een groot netwerk van professionele specialisten die het mogelijk maken om op elk onderdeel adequaat advies te kunnen geven en de juiste kwaliteit te leveren.

Dat vertaalt zich in het feit dat we naast een totale verbouwing van een kapitale villa in het Gooi ook de tuinwerkzaamheden voor deze klant verzorgen. Recent hebben we een bestaande bedrijfshal opgedeeld in meerdere zelfstandige kleinschalige bedrijfsunits welke voldoen aan alle wettelijk vastgestelde eisen.

Uniek

Verbouwen is mensen werk. Digitalisering of robotisering zullen voorlopig in de renovatiebouw nog niet aan de orde zijn omdat elk project uniek is. Niet alleen het project is uniek ook elke klant is anders. Ieder heeft zijn persoonlijke wensen die Hensen-Bouw door een nauw persoonlijk contact probeert te vertalen in een tevreden eind resultaat. Natuurlijk maken we daarbij gebruik van alle nieuwe media en mogelijkheden om snel en betaalbaar een project te realiseren.

Er zit een verschil tussen goed en goedkoop. Wij verzorgen goedkope huisvesting. Door gebruik te maken van goede en duurzame materialen heeft de klant langer plezier van ons werk. Het meedenken met de opdrachtgever vanuit onze professionele achtergrond kan leiden tot verrassende besparingen. Het meest economisch uitvoeren van een opdracht kan leiden tot een tijdsbesparing welke in het commercieel onroerend goed zorgt voor een snellere ingebruikname. Door centrale communicatie voor alle verschillende specialisme wordt vertraging en misverstanden tot een minimum beperkt. Dit alles zorgt voor goedkope huisvesting maar dat wil niet zeggen dat we altijd de goedkoopste zijn. Ons uiterst flexibele business model maakt ons financieel onafhankelijk en kunnen we garanderen dat we opleveren waar we aan zijn begonnen. Voeg daarbij ons standaard credo “afspraak is afspraak” en “samenwerken moet voor alle partijen leuk zijn” of dit nu een opdracht voor 2 of 20 man is, klein of groot, Hensen-bouw is een geschikte partner voor klanten die zorgeloos onroerend goed willen onderhouden.

Ambities

Mijn ambitie is om rond Hensen-Bouw een klantenkring op te bouwen die voor een constante opdrachten stroom kan zorgen en waarbij met wederzijds respect en vertrouwen projecten worden gerealiseerd waar iedereen blij van wordt.

Hensen Bouw en DEC Nederland

Een goed bedrijf vertaalt zich in positieve cijfers. Onmisbare facetten in de bouw zijn grote bedragen, kleine marges, financiering en tijdsplanning. Een optimaal inzicht in financiële performance is een must. Om dit te garanderen heeft Hensen-Bouw DEC Nederland ingeschakeld. Eveneens een jonge, dynamische en persoonlijke onderneming. De structurele aanpak het financieel meedenken en ontzorgen van DEC Nederland past bij ons. Evenals de focus van DEC Nederland om een relatie aan te gaan voor lange termijn en niet te kijken naar korte termijn gewin. De groei ambitie van DEC Nederland en Hensen-bouw komen overeen en dat schept een band.

In een recessie starten met een onderneming kan alleen slagen door moed, inzet, kennis, kunde, doorzettingsvermogen en financieel inzicht. Voor de eerste vijf, zorg ik zelf. Het laatste financiële punt is een specialisme van DEC Nederland dat ik met vertrouwen aan hen over laat. Beide ondernemingen zien volop kansen om in een negatieve maar uitdagende markt door middel van nauwe samenwerking succesvol te zijn.