Maak gebruik van de Investeringsaftrek

Heb je in 2015 geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Je dient wel investeringen te hebben gedaan tussen de € 2.300 en € 309.693. Kom je onder de drempel van € 2.300? Dan kan het misschien aantrekkelijk zijn om nog voor het eind van het jaar een investering te doen. Dreig je het maximum van € 309.693 te overschrijden, dan kan het wellicht aantrekkelijk zijn om de investeringen uit te stellen naar 2016.

ПечатьTip: Het kan ook lonen om grote investeringen te spreiden over meerdere jaren. De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek neemt namelijk af naarmate het totale investeringsbedrag groter wordt.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Doe in de aangifte 2015 dan een beroep op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Heb je in het verleden ook investeringen gedaan zonder beroep op de Kleinschaligheids-investeringsaftrek, dan kun je alsnog binnen vijf jaar de Belastingdienst verzoeken om toepassing van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

ПечатьLET OP!
Niet alle bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor de investeringsaftrek. Zo zijn bedrijfsmiddelen met een investeringsbedrag van minder dan € 450 uitgesloten, maar ook bijvoorbeeld goodwill, grond, woonhuizen en personenauto’s die niet bestemd zijn voor beroepsvervoer.

Zit je met je handen in het haar over de Investeringsaftrek?shutterstock_243668770 in de war van administratie

Neem contact op met Fred Kraus: fred@dec-nederland.com, T 035 772 62 74