ZIEPROGRESZIE TE AMSTERDAM

Als ZZP’er coach en begeleid ik scholen bij datgene wat zij nodig hebben. Ik bied een coachingstraject op maat. Met name onderwijskundige stukken die betrekking hebben op gedrag.

Katja van der Heijden: “ DEC Nederland is heel betrouwbaar en komt afspraken na. Ook heb ik zeer goed kostenbesparend advies gekregen op financieel gebied.”

ZieProgresZie

Rond 2009 ben ik gestart met ZieProgresZie. Ik had toen niet direct opdrachten. Pas rond 2010 begonnen het te lopen. Ik had al een tijdje bepaald ideeën die niet werden opgepakt bij mijn huidige werk. Ik kreeg ook niet de vrijheid om die ideeën uit te voeren en me verder te specialiseren in het coachen. Waardoor ik werd beperkt in mijn creativiteit. Dat frustreerde zo dat ik dacht: ik ga het gewoon zelf proberen. Er was toentertijd niet precies een idee welke kant ik op zou gaan. In het begin was het een beetje van alles wat. Kinderen, docenten, coachen. Maar het is nu heel helder geworden. Door middel van video en interactie zou ik coachen. Het middel video zet ik inmiddels wat minder in. Ik geef nu ook real-life consults en wordt betrokken bij teamoverleg. Ook worden de projecten steeds groter. Zo begeleid ik nu een hele school en volg ik een verdiepings opleiding.

Ik heb zelf een achtergrond als sociaal pedagogisch hulpverlener en had onderwijservaring in speciaal onderwijs en als coach. ZieProgreszie draait om opvoedadviezen en het beantwoorden van onderwijskundige stukken. Met name dat wat betrekking heeft op gedrag. Het effect dat bepaald gedrag heeft op kinderen, zowel in primair als voortgezet onderwijs.

Op dit moment werk ik nog gedeeltelijk in het onderwijs en twee dagen als freelancer. Vanuit mijn baan kan ik ook dingen toepassen in mijn freelance werk. Ook is het heel goed voor mijn netwerk!

In het begin was het lastig om als zzp’er in het onderwijs te gaan. Tarieven zijn vaak een taboe en daar heb ik veel stappen in moeten maken omdat ik mij bijna schuldig voelde om een bepaald tarief te vragen. Nu weet ik hoe ik dat moet uitleggen, waar dat tarief vandaan komt. Ik heb een goed netwerk opgebouwd en kan goed onderhandelen. Ook was het lastig dat in de praktijk blijkt dat je visie toch niet helemaal duidelijk is. Ik zette te breed in omdat ik bang was dat ik anders geen opdrachten zou krijgen. Hierdoor moest ik vaak ‘nee’ verkopen. Uiteindelijk wordt het allemaal helder, waar je je precies op wilt richten. Nu voornamelijk coachen, want dat is mijn kracht. Van feedback van klanten leer ik veel en daar borduur ik op verder.

Uniek

Ik lever mijn diensten op maat. Niets is te gek. Iedere keer als een school een vraag heeft bied ik iets op maat aan waar de school daadwerkelijk iets aan heeft. Goed luisteren naar wat de klant wil en in mijn netwerk navraag over doen. Dat is mijn kracht. Mijn creatieve geest laten werken en iets op maat leveren. Scholen zijn daar lyrisch over. Alles kan en alles is mogelijk. Ik ben heel ruimdenkend en dat spreekt aan.

Ambities

Opdrachten werden mij eigenlijk in de schoot geworpen. Ik hoop in de toekomst volledig freelance te gaan. Ik heb nu een parttime baan waar ik veel vrijheid krijg waardoor ik dit ‘erbij’ kan doen. Deze baan gaat waarschijnlijk verdwijnen en dan wil ik graag volledig freelance. Dan is het spannend want dan moet ik meer acquisitie doen. Dit heb ik nog niet veel hoeven doen. Ook de website veranderen wordt een uitdaging. Mijn grootste uitdaging is: “hoe kun je als ondernemer ook echt blijven bestaan.”

Het lijkt me ook wel spannend om een bedrijf met meerdere mensen op te zetten. Een aantal specialisten erbij en zo de krachten bundelen. Maar dat is iets voor op langere termijn.

Als je eenmaal gewend bent aan het freelance werken door de vrijheid die je krijgt en creativiteit wil je nooit meer anders. Ik heb nog nooit zo sterk in mijn kracht gestaan als nu. Mijn ontwikkeling is nog nooit zo hard gegaan. Echt een aanrader.

ZieProgresZie en DEC Nederland

DEC Nederland is heel betrouwbaar en komt afspraken na. Op het moment dat ik begon, was DEC er en heb ik vooral veel om advies gevraagd. Boekhouden is niet mijn sterkste kant en het interesseert mij ook niet zo veel, dus waarom zou ik dat op mijn hals halen als ik weet dat iemand anders het goed kan en waarvan ik weet dat hij betrouwbaar is.

Recent verandert mijn persoonlijke situatie en ik heb zeer goed en bruikbaar advies gekregen op financieel gebied.  DEC kan uitstekend luisteren en biedt iets op maat wat bij mij past.

Wel gebeurt alles online en daar was ik eerst niet in thuis. Nu vind ik het geweldig en heel makkelijk. Ik werd niet gepusht om het uit te proberen maar kon het op mijn eigen tempo doen. DEC is heel gemoedelijk.

Vooral in het begin had ik veel contact over bepaalde vraagstukken. Ook met facturen opstellen, of ik het wel goed deed, omdat ik dat nog nooit had gedaan. Nu vooral als er echt problemen zijn. Een keer in de drie maanden ongeveer.

Bezoek voor meer informatie haar website: www.progreszie.nl